A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ гуманітарного розвитку
Феодосіївської сільської ради
Обухівського району Київської області

Відбулася онлайн конференція “Чорнобиль – наш біль. Україна пам’ятає”

Дата: 28.04.2021 20:31
Кількість переглядів: 163

27 квітня 2021 року Відділ гуманітарного розвитку Феодосіївської громади провів онлайн-конференцію приурочену до 35 роковин Чорнобильської трагедії.

Серед учасників заходу - ліквідатори аварії, науковці, представники екологічних громадських організацій, учні 8-11 класів, працівники закладів освіти та культури Феодосіївської громади.

Учасники конференції обговорили питання наслідків Чорнобильської катастрофи її негативного впливу на навколишнє середовищ.

Події цього дня, 26 квітня 1986 року, стали однією з найбільших трагедій для людства, найбільшою техногенною катастрофою в історії. Вибух, який зруйнував життя людей і утворив багатокілометрову зону відчуження, назавжди закарбувався в пам’яті нашого народу. Тож учасники обговорили ті рокові події, адже це неможливо не пам’ятати.

Також учасники заходу обговорили переваги та недоліки атомної енергетики та екологічні проблеми сучасності та звернули увагу на екологічні проблеми, які безпосередньо стосуються Феодосіївської громади.

Крім цього, учасник конференції Іван Кисіль, заступник директора Державного архіву міста Києва надав учасникам заходу підбірку документів, розроблених установою з нагоди 35 роковини катастрофи.

Онлайн архів «Чорнобиль Хроніка Києва» https://archive.kyivcity.gov.ua/project/chornobil/

«Чорнобиль. Документи Оперативної групи ЦК КПУ (1986-1988)» (http://cdago.gov.ua/images/chorn2017.pdf) «Чорнобильське досьє КҐБ: від будівництва до аварії: Збірник документів про катастрофу на Чорнобильській АЕС» (http://resource.history.org.ua/cgi-bin/eiu/history.exe...).

https://archive.kyivcity.gov.ua/.../F1689-Op1-spr717...

1986 р., вересня 16. – Рішення виконавчого комітету Київської міської Ради народних депутатів №921 «Про доповнення рішення виконкому міськради від 02.04.85 про передачу коштів на будівництво полігону твердих побутових відходів в с. В. Дмитровичі Обухівського району».

Додатки:

1. Розрахунок компенсації, яка підлягає передачі колгоспу «Вітчизна». ф. Р-1, оп. 8, спр. 3120, арк. 3-4.


« повернутися

Вхід для адміністратора