A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ гуманітарного розвитку
Феодосіївської сільської ради
Обухівського району Київської області

У Рославичах відбувся вечір пам’яті композитора та поета Миколи Галушки

Дата: 09.08.2021 15:56
Кількість переглядів: 107

7 серпня 2021 року у селі Рославичі Феодосіївської громади відбувся вечір пам’яті талановитої людини, яка все життя присвятила мистецтву і залишила дуже багатий творчий спадок. Микола Олександрович Галушка одразу після закінчення профільного училища повернувся у рідне село і до кінця своєї трудової діяльності мав єдиний запис у трудовій книжці - завідувач клубу села Рославичі.

Він не тільки опікувався культурою свого села, але також був керівником різних співочих гуртів. Микола Галушка був одночасно поетом-ліриком, віртуозним музикантом, композитором і прекрасним співаком, який написав дуже багато пісень. Деякі з них вже сьогодні стали народними. Вшанувати пам’ять свого колеги, друга і наставника приїхали колективи, з якими впродовж багатьох років працював і співав Микола Олександрович:

- народний аматорський фольклорний колектив «Гвоздівчанка» (с. Гвоздів);

 

- народний аматорський ансамбль народної пісні та музики «Родовід» (с. Кодаки);

 

- аматорський фольклорний колектив «Горицвіт» (с. Погреби);

 

- народний аматорський пісенний колектив «Оберіг» (с. Велика Бугаївка).

 

Віддати шану і познайомитись з творчістю Миколи Галушки приїхав народний аматорський хор «Лісова пісня» (с. Лісники).

 

 

 

На вечір пам’яті прийшло багато місцевих жителів і гостей з інших сіл. З теплими спогадами виступила колишня колежанка Миколи Галушки Харченко Лідія Петрівна, яка з 1984 року по 2014 рік завідувала методичним кабінетом Васильківського будинку культури. Також на заході були присутні представники органів місцевого самоврядування і керівники структурних підрозділів Феодосіївської сільської ради: заступник голови Феодосіївської громади Максим Білоусенко, секретар Феодосіївської сільської ради Анатолій Походня, начальник відділу гуманітарного розвитку Феодосіївської сільської ради Микола Неруш, директор Центру культури Феодосіївської громади Анна Клименко, депутати села Рославичі Віра Чубенко, Руслан Максименко та староста села Тетяна Романенко.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора