A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ гуманітарного розвитку
Феодосіївської сільської ради
Обухівського району Київської області

У Феодосіївській громаді розпочався патріотичний вишкіл «Сильні та вільні»

Дата: 20.08.2021 16:00
Кількість переглядів: 101

До 30-ї річниці Незалежності України, Дня Державного Прапора України та  93-ї річниці від народження Левка Лук’яненка Феодосіївська громада відкрила Військово-патріотичний вишкіл «Сильні та вільні».

В село Круглик Обухівського району сьогодні з’їхалося понад 100 дітей (9-17 років) на вишкіл з нагоди 30-ї річниці Незалежності України та присвяченого дню народження Героя України, борця за українську незалежність Левка Лук’яненка.

 

На відкриття завітала делегація на чолі з головою Обухівської районної державноі адміністраціі Олександром Гомоном, головою Обухівської райради Антоном Кармановим, секретарем Феодосіївської сільської ради Анатолієм Походнею, заступником сільського голови Максимом Білоусенком.

 

До проєкту залучено досвідчених інструкторів з військових і спортивних дисциплін, медиків, істориків, митців. Протягом 6-ти років інструкторською командою реалізовно більше 150-ти заходів національно-патріотичного спрямування.

 

Дисципліни, які будуть викладатись протягом 4-х днів:

 

1. Володіння зброєю: культура поводження за зброєю (АК-47 (автомат калашнікова), ПМ (пістолет Макарова), стрільба з лука. В програмі: безпечне поводження з зброєю, утримання зброї, прицілювання, позиції для стрільби стоячи, з коліна і лежачи, веденя вогню, способи запобігання потраплянню під вогонь супротивника, стрільба з-за перепон.

 

2. Тактика ліс-поле: тактичні похідні і бойові порядки в наступі, при відході, в круговій обороні, при засідкових і контрзасідкових діях. В програмі: похідна колона, «лінія», «клин», «підкова», переміщення «перекатами», відхід, обгортання «панчохою», ближня засідка.

 

3. Саперна справа: правила поводження з вибуховими пристроями. Ознайомлення з гранатами, протипіхотними і протитанковими мінами, гранатометами, мінометами. В програмі: гранати: Ф-1, РГД-5, протипіхотні міни: ПФМ, ПМН, ПОМЗ-2М, ПМД, МОН-50, протитанкова міна ТМ-62, Гранатомети: РПГ-18, 22, 26, Міномети 2Б14 82мм, 2Б11 120мм.

 

4. Стрільба: стрільба з пневматичної гвинтівки та пневматичного пістолета з різних позицій. В програмі: Правила стрільби (утримання, прицілювання, дихання, спуск), положення тіла при стрільбі з різних позицій.

 

5. Рукопаш (самооборона): захист від ударів, атака, елементи боротьби при самозахисті, обеззброювання супротивника (ніж, пістолет, автомат).

 

6. Страйкбол та лазертаг: відпрацювання теорії з тактики в ігровій формі використовуючи страйбольні приводи та тагери лазертагу. В програмі: атака, контратака, облаштування засідокок і контрзасідкові дії.

 

7. Виживання: правила поведінки і способи підтримки життєдіяльностів екстремальних умовах. В програмі: Облаштування житла в умовах дикої природи, облаштування табору, облаштування скритого вогнища, добування їжі (пастки на звіра, на птаха, на рибу), добування води (3 способи), очистка води (3 способи).

 

8. Тактична медицина: домедична допомога потерпілим (цивільний та військовий протоколи), евакуація. В програмі: : Алгоритм MARCH, Критична кровотеча. Накладання турнікетів. Поняття про зони небезпеки (червона, жовта, зелена). Вторинний огляд, види поранень,прохідність дихальних шляхів, наявність та ефективність дихання, пневмоторакс, вторинний огляд, види поранень, циркуляція, стабілізація стану пораненого, гіпотермія, евакуація.

 

9. Альпінізм: основи альпінізму, навчально-тренувальні сходження різної складності. В програмі: Надягання альтанки, прив'язка до мотузки при спортивному лазінні, верхня страховка при спортивном лазінні, спуск «парашутом», команди, закріплення мотузки, нижня страховка с себе, базові прийоми скелелазної техніки, центр та рівновага, позиція та переміщення ніг, лазіння "жабою", хвати зачіпок руками: активний, пасивний, тертя, бічний хват, підхват.

Всі заняття проводяться з метою навчання під наглядом інструкторів.

 

А після завершення кращі будуть відзначені цінними призами (книжки патріотичної тематики).


« повернутися

Вхід для адміністратора