A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ гуманітарного розвитку
Феодосіївської сільської ради
Обухівського району Київської області

Презентація книг Олеся Донія у Лісниках

Дата: 23.02.2023 18:52
Кількість переглядів: 287

Уже рік, як  українці тримають оборону на всіх фронтах. Зокрема і на культурному: відкриваються нові виставки, художники малюють нові картини, а письменники пишуть книжки про щасливе майбутнє.

21 лютого з нагоди міжнародного дня рідної мови у Лісниківському ліцеї імені Михайла Грушевського зібралися представники учнівської молоді, місцевого самоврядування, працівники освіти та культури, бібліотекарі Феодосіївської громади та військовослужбовці.

До закладу завітав журналіст, політик, письменник Олесь ДОНІЙ та презентував свої книги: «Сковорода і Ми» та "Українська мрія. 25 сходинок до суспільного щастя".

На початку зустрічі Олесь Доній розповів про свій шлях у боротьбі за українську незалежність та самобутність, який довелося йому пройти: про організацію та участь у мітингах та акціях протесту, про арешти, тюрми та долю тих патріотів, яким щиро боліла Україна в складні роки становлення її незалежності.

До споминів автора долучилися і директор Лісниківського ліцею Володимир Осадчий разом із дружиною Катериною, які будучи ще студентами також приймали участь у акціях протесту, організованих Олесем Донієм.

Під час зустрічі автор презентував власну книгу про геніального українського філософа Григорія Сковороду. В якій йде мова про його роль в історії та те як російська сторона не змогла привласнити його собі. Книга «Сковорода і ми» присвячена визначній події – 300-літтю з дня народження  українського філософа Григорія Сковороди.

        

Презентоване видання – це збірка статей 40 авторів  під редакцією Олеся Донія, присвячених Григорію Сковороді та осмисленню його філософського спадку.

Ще одне видання, яке презентував автор, - це книга «Українська мрія. 25 сходинок до суспільного щастя».

"Ця книга готувалася понад два роки. Була проведена серія дискусій по всій Україні, готувалися відеоролики. Вона була повністю готова ще до 24 лютого, але я затримав випуск. Постало питання її актуальності. Лише за кілька місяців, коли було підтверджено, що ми боремося не лише проти ворога, а і за право українців на щастя, я віддав книгу в друк", — каже Олесь Доній.

За словами автора, головна мета книжки — формування української національної ідеї, а саме концепція її послідовного впровадження. «Українська мрія 25 сходинок до суспільного щастя» складається з 25 розділів. Стільки сходинок необхідно знати і подолати кожному українцю заради власного щастя та процвітання України, вважає Олесь Доній. 

"Лише комплексно можна розглядати ці 25 сходинок. Не можна виривати жодну зі сходинок і не можна побудувати цю структуру без жодної з них", — пояснює він.

    

Книгу Олесь Доній написав у співавторстві із 33 українськими активістами та громадськими діячами.

У підсумку зустрічі Лісниківський ліцей отримав у подарунок від  автора презентовані видання.

Дякуємо пану Олесю за Вашу творчість, уміння надихати та запалювати! Бажаємо творчого натхнення і чекаємо на гостини з новими напрацюваннями.

  

Відділ гуманітарного розвитку висловлює подяку колективу Лісниківського ліцею імені Михайла Грушевського за проведену роботу, тепло та гостинність. І особлива подяка чарівній модераторці заходу етнологині Олені Громовій за організацію та проведення зустрічі.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора