A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ гуманітарного розвитку
Феодосіївської сільської ради
Обухівського району Київської області

Благодійна Масниця у Феодосіївській громаді

Дата: 01.03.2023 16:42
Кількість переглядів: 19

26 лютого у селі Ходосівка відбулася Феодосіївська благодійна Масниця. 

   
Зібрали 24361 гривню і 200 доларів від продажу традиційних страв на благодійному ярмарку. Зібрані гроші були передані дружині пораненого воїна ЗСУ Троненка Руслана Анатолійовича.


Родина Руслана Троненка мешкає у селі Слобода  Обухівського району. Він пішов воювати добровольцем до лав ЗСУ у березні 2022 року, у жовтні під Харковом отримав серйозне поранення, після чого йому довелося ампутувати частину ноги. Цей мужній воїн – батько 8 дітей. Двоє його старших синів зараз також захищають Україну від московської навали. Зараз Руслан Анатолійович перебуває на лікуванні у шпиталі. Крім зібраних грошей дружина Руслана Троненка передасть своєму чоловікові та іншим бійцям, що лікуються у шпиталі, янголятка-обереги, які діти зробили на нашій Масниці.


Також, разом ми визначили переможницю конкурсу «Кращий вареник-2023». Нею стала жителька села Іванковичі Кожунар Валентина.

 
Загалом на благодійному ярмарку були представлені страви із сіл: Хотів, Ходосівка, Глеваха, Іванковичі. Усі учасниці ярмарку отримали пам’ятні призи від голови Феодосіївської громади Миколи Леонідовича Пянчука.

Гості свята мали можливість взяти участь у майстер-класах з виготовлення янголів-оберегів та самчиківського розпису, а також відвідати музей старожитностей села Ходосівка.


Прекрасного настрою на святі додали виступи вокальних колективів Центру культури Феодосіївської громади – народного аматорського фольклорного ансамблю «Гвоздівчанка» (с. Гвоздів), ансамблю «Гармонія» (с. Іванковичі), ансамблю «Барви осені» (с. Хотів), народного аматорського хору «Лісова пісня» (с. Лісники).  

  
Дякуємо за небайдужість усім учасникам благодійної Масниці!


Окрема дяка благодійному фонду «Ключ до перемоги» за допомогу в організації збору коштів!

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора