A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ гуманітарного розвитку
Феодосіївської сільської ради
Обухівського району Київської області

Створюємо безбар’єрний простір

Дата: 18.04.2023 12:24
Кількість переглядів: 20

Для того щоб формувати цивілізоване ставлення до різноманітності, усувати не лише фізичні бар’єри, а й  психологічні  в закладах освіти  нашої громади здобувають освіту діти з особливими освітніми потребами. Там, де є такі діти — створюється простір та умови для навчання.

          Одним із видів підтримки дитини в інклюзивному навчанні є послуга асистента-вчителя. Це не легка, але така  потрібна робота.

          Провідну роль в організації освітнього процесу під час уроку відіграє вчитель. Асистент учителя перебуває в партнерстві з усіма педагогічними працівниками та забезпечує єдність вимог до виконання освітньої програми та забезпечення реалізації індивідуальної програми розвитку учня з особливими освітніми потребами.

          Нині в Хотівському академічному ліцеї імені Левка Лук’яненка за інклюзивною формою навчання здобувають освіту 8 дітей з особливими освітніми потребами, кожен з них отримує підтримку асистента вчителя. Серед таких педагогів  працює Світлана Валеріївна Миколаєва, яка супроводжує дитину з розладами аутичного спектру у 1-В класі. Світлана Валеріївна є надійним помічником у навчанні всіх учнів класу та класовода Людмили Петрівни Ямненко. Добра, чуйна, справжній професіонал своєї справи. Як казав великий Василь Сухомлинський : “Серце віддаю дітям”. З цим гаслом працює Світлана Валеріївна. Вона,  як ніхто інший, розуміє потреби особливої дитини, адже її саму спіткала доля були людиною, що має низький слух.  “Подолати тишу”  їй допомагає спеціальний пристрій — слуховий апарат. З його допомогою пані Світлана має можливість повноцінно жити та працювати заради інших.

          Та є одна перешкода — пристрій для слуху потребує заміни раз на п’ять років. Зараз прийшов час його заміни. Оскільки пристрій є дороговартісним (коштує понад 120 тисяч гривень) прошу підтримати Світлану Валеріївну у подоланні такого бар’єру.

          Давайте разом поширимо в усіх можливих спільнотах та допоможемо.

Номер картки 4149 4999 9095 9320

          З повагою директор Комунального закладу “Інклюзивно-ресурсний центр” Феодосіївської сільської ради Людмила Крюкова.


« повернутися

Вхід для адміністратора