A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ гуманітарного розвитку
Феодосіївської сільської ради
Обухівського району Київської області

«Діяльнісний підхід у початковій школі в реаліях сьогодення»

Дата: 11.02.2024 15:16
Кількість переглядів: 11

Діяльнісний підхід в освіті – це спрямованість освітнього процесу на розвиток ключових компетентностей і наскрізних умінь особистості, застосування теоретичних знань на практиці, формування здібностей до самоосвіти і командної роботи, успішну інтеграцію в соціум і професійну самореалізацію.

10 лютого 2024 року на базі Хотівського академічного ліцею імені Левка Лук’яненка пройшов тренінг з підвищенням кваліфікації вчителів початкових класів, вихователів ГПД, та асистентів закладів загальної середньої освіти Феодосіївської громади на тему: «Діяльнісний підхід у початковій школі в реаліях сьогодення». 

Мета проведеного навчання – реалізація програми підвищення кваліфікації «Діяльнісний підхід у початковій школі в реаліях сьогодення» у рамках підтримки відновлення освіти України фундацією LEGO та підвищення методичної компетентності вчителів початкових класів на прикладах діяльнісної взаємодії учасників заходу.

Завдання тренінгу – продемонструвати учасникам ефективність діяльнісного навчання з LEGO для розвитку ключових компетентностей, наскрізних умінь учнів, креативності та активізації рухової активності учнів початкових класів та з’ясувати питання щодо впливу гри на сфери розвитку дитини.

Учасники тренінгу пригадали складові ранкового кола та методику його проведення, способи обʼєднання в команди, взяли активну участь у виконанні практичних вправ, узагальненні понять, створенні дизайну інтегрованого уроку, мандрували картою України із застосуванням цеглинок наборів LEGO тощо.

Спікери Тетяна Василівна та Тамара Михайлівна як досвідчені вчительки- практики  поділились досвідом використання  LEGO у щоденній практиці початкової школи. Провели цікаві активності та поділились ідеями для  ранкових зустрічей, групової роботи на різних уроках. Вправи ,,Диктофон", ,,Рорі(кубики), пісня-караоке ,,Граматичні основи", гра ,,Бінго", захоплива гра ,,Сувеніри", "палітра відкритих запитань", " дизайн уроку" та інші практики доповнили сьогодні професійний "рюкзачок" кожного з присутніх.
Подбали тренери й про підтримку психологічного здоров'я учасників. Порадили, як турбуватися про себе.

Навчання пройшло у теплій, дружній атмосфері. Педагоги генерували креативні ідеї, приймали нестандартні рішення, активно включалися у роботу, фантазували, креативно та творчо підходили до виконання поставлених завдань, щиро ділилися досвідом, що сприяло, підвищенню фахового рівня та професійної майстерності учасників тренінгу. Велика подяка всім за діяльнісний підхід та позитивну мотивацію!

!


« повернутися

Вхід для адміністратора