A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ гуманітарного розвитку
Феодосіївської сільської ради
Обухівського району Київської області

До 210 річниці від Дня нородження Тараса Шевченка!

Дата: 08.03.2024 10:03
Кількість переглядів: 13

В Хотівському академічному ліцеї імені Левка Лук'яненка 7 березня відбувся конкурс читців приурочений до 210 річниці від Дня народження Тараса Шевченка! У заході приняли участь діти,які навчаються в закладах освіти та культури Феодосіївської громади, а також творчі колективи клубних установ громади та всі охочі. 

40 конкурсних виступів було на цьогорічному конкурсі, в яких взяли участь понад 60 учасників віком від 6 до 74 років. Такий широкий віковий діапазон учасників конкурсу свідчить про те, що творчість Шевченка об’єднує усі покоління українців.

З привітальним словом виступили: секретар Феодосіївської сільської ради, т.в.о. голови Феодосіївської громади Ігор Москаленко і начальник відділу гуманітарного розвитку Феодосіївської сільської ради Микола Неруш.

Головою журі був ПЕТРО МАГА – народний артист України,  телеведучий, художній керівник театру «Особистості», наш земляк, який мешкає у селі Ходосівка. Членами журі також були МАРГАРИТА КРУПИНА – членкиня Національної спілки театральних діячів України, відмінниця освіти України, головна режисерка молодіжного народного театру «Екіпаж», актриса театру і кіно. ОЛЕНА ЗАВАЛЬСЬКА –  директорка Київського обласного центр народної творчості  та культурно-освітньої роботи. АЛЛА РАЩЕНКО – завідувачка відділу з основних видів діяльності Київського обласного центр народної творчості  та культурно-освітньої роботи.

Гран-Прі огляду-конкурсу читців «В сім’ї вольній новій» ім. Т.Г. Шевченка у 2024 році отримала одинадцятирічна Соломія Поліщук, вихованка театральної студії «Сяйво» комунального закладу «Центр культури Феодосіївської громади». Щиро вітаємо Соломію та керівницю студії «Сяйво», талановиту актрису Олесю Голуб з перемогою! Бажаємо плідної підготовки та вдалого виступу на обласному конкурсі читців!

Усі конкурсанти отримали солодкі призи і, залежно від результату виступу, дипломи 1-го, 2-го, 3-го ступеню.

На конкурсі демонструвалася виставка ляльок-мотанок, які виготовили майстрині Феодосіївської громади. Серед них були унікальні ляльки «Катерина» та «Мар’яна-черниця», створені майстринею Ларисою Дідик за образами з творів Тараса Шевченка.

Подяка всім учасникам конкурсу та педагогам, які готували дітей до конкурсу.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора