A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ гуманітарного розвитку
Феодосіївської сільської ради
Обухівського району Київської області

Освіта / Культура / Спорт / Туризм

Психологічна підтримка учасників освітнього процесу під час війни

 Сьогодні  всі учасники освітнього процесу більш, ніж будь-коли раніше, потребують психологічної підтримки і допомоги. Психологічний стан та психічне здоров’я під час військових дій є вкрай важливим. Багато людей переживають виснаження, спустошення, втому, відчувають тривогу і паніку. Психологічна підтримка дітей у воєнний час надзвичайно важлива, адже дітям необхідно відчувати себе у безпеці. Як же знайти ті особисті ресурси, щоб допомогти дітям відчувати себе у безпеці? Якими техніками подолання стресу, зниження  емоційної нестабільності, опануванням паніки повинні  володіти  психологи, щоб надати підтримку всім учасникам освітнього процесу? Відповіді на такі болючі і такі актуальні питання  сьогодні ми отримували від практичного психолога Ірини Бойко,  на методичному об’єднанні , яке відбулося в КЗ «Чабанівський ЗДО «Дзвіночок» для практичних психологів та вихователів ЗДО Феодосіївської, Гатненської та Чабанівської сільських рад в рамках спільного проєкту "Відкритий учнівський простір"

14:43 24.10.2023

Всеукраїнський конкурс творчих робіт «Національно-патріотичне становлення молоді»

Інститут політико-правових та релігійних досліджень до Дня Соборності України проводить Всеукраїнський конкурс творчих робіт «Національно-патріотичне становлення молоді». Метою конкурсу є сприяння утвердженню української національної та громадянської ідентичності, поширення патріотичних ідей, виявлення і підтримка обдарованої молоді, заохочення до патріотичної творчості захисників і захисниць України через участь у мистецьких проєктах, підвищення рівня обізнаності про історію становлення сучасної української культури й мистецтва, створення умов для її творчого зростання. До участі у конкурсі запрошуються: освітяни, учні та вихованці закладів освіти, члени Малої академії наук України, молодь, інші зацікавлені особи. З Положенням конкурсу можна ознайомитися за посиланням: http://surl.li/mjcil

12:16 24.10.2023

Радіодиктант національної єдності

З метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови, виховання високої мовної культури 27 жовтня 2023 року, у День української писемності та мови, з 11-ї до 12-ої години Українське радіо проводить ХХІІІ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності (лист Міністерства освіти і науки України від 18.10.2023 № 1/16146-23). Усі охочі можуть долучитися до написання диктанту й відчути себе єдиною потужною спільнотою через приналежність до нашого головного духовного скарбу, що об’єднує, – рідної мови. Трансляція здійснюватиметься на таких платформах АТ «Національна суспільна телекомпанія України»: «Українське радіо», «Радіо Культура», «Суспільне культура», у мережах «Фейсбук», «Ютуб»

12:14 24.10.2023

Засідання обласного методичного об’єднання викладачів театрального мистецтва Київської області

На базі Іванковичівськоі школи мистецтв 19 жовтня 2023 року пройшло засідання обласного методичного об’єднання викладачів театрального мистецтва Київської області. Ганна Олександрівна та Олександра Сергіівна провели тренінги, майстер-класи, відкриті уроки.  Також виклалач КНУКІМ Андрій Маслов-Лисичкін провів  майстер-клас з фехтування і сценічного бою! Проведення  засідань методичних обєднань дуже важлива подія, всі  відчуваємо зміни в світі і важливість оновлення професійних навичок та підходів  сучасного викладача.

13:31 20.10.2023

Національний проєкт з медіаграмотності Міністерства культури та інформаційної політики України «Фільтр»

Під час Глобального тижня медіаграмотності Фільтр, національний проєкт з медіаграмотності Міністерства культури та інформаційної політики України спільно з USAID, IREX та ПРООН в Україні уже другий рік поспіль організовує національний тест з медіаграмотності.

16:29 19.10.2023

Психологічний тренінг "Профілактика емоційного вигоряння"

17 жовтня у ЦКМ с. Ходосівка відбувся психологічний тренінг "Профілактика емоційного вигоряння" для працівників і працівниць Центру культури Феодосіївської громади.  Робота усіх без винятку співробітників і співробітниць закладів культури і бібліотек пов’язана із щоденним спілкуванням з дорослими і дітьми. Ми регулярно проводимо масові події, які різняться своїм емоційним навантаженням. Ми організовуємо свята і патріотичні заходи, дитячі фестивалі і проводи наших захисників. Ми повинні надихати і співчувати, навчати і заряджати. До нас приходять за спілкуванням і підтримкою. Нам  довіряють розвиток дітей і молоді. Як на це все знайти внутрішній ресурс і не вигоріти емоційно? Про те, якою може бути профілактика емоційного вигоряння ми спілкування з практикуючим психологом Юрієм Велікдусом з Центру психологічного здоров’я Києво-Могилянської академії. Обговорювали різні ситуації і питання, що виникають зараз під час війни. Приділили багато уваги роботі з дітьми, адже діти, як і дорослі по різному реагують на кризові події. Дякуємо пану Юрію Велікдусу за цікаву і корисну зустріч. Маємо домовленість про продовження спілкування. Ми плануємо провести окремі заняття для керівників дитячих студії з арт-психології за програмою, яку розробила і фінансує Німеччина для українських громад.

09:42 18.10.2023

Тренінг «STOP THE BLEED!» в Опорному закладі "Ходосівський ліцей"

5 жовтня до Опорного закладу «Ходосівський ліцей» завітали  іспанські волонтери – парамедики, які є учасниками гуманітарної місії Rescuelife від RescueBike (Іспанія-Україна). Іспанські парамедики у цікавій формі провели пізнавальний тренінг з першої домедичної допомоги для старшокласників. Тренінг складався з двох частин – теоретичної та практичної. Під час теоретичної частини дітей ознайомили з видами кровотеч та  алгоритмом надання першої домедичної допомоги. А під час практичної частини, яка тривала близько чотирьох годин, старшокласники тренувалися на собі та вчилися на манекенах, як правильно оглядати постраждалих і визначати тип поранення;  розрізняти та зупиняти кровотечі; накладати турнікети,  джгути; тампонувати поранення; робити тиснучі і фіксуючі пов’язки;  забезпечувати прохідність дихальних шляхів різними способами. Понад п’ять годин тренінгу пролетіли, як одна мить. Старшокласники щиро дякували парамедикам за отримані знання та практичні навички. Стомлені та переповнені емоціями, діти ще довго обмінювалися своїми враженнями і зовсім не хотіли йти додому.

16:25 12.10.2023

Творча зустріч за участю Максима Бережнюка та фольклорного гурту «ЯсноКрасно»

Сьогодні, в час національного піднесення, відроджуються традиції, відроджується народна музика і пісня. І все це завдяки молодим, креативним, творчим музикантам та колективам. 10 жовтня в Опорному закладі «Ходосівський ліцей» для учнів початкових класів була організована творча зустріч за участю Максима Бережнюка та фольклорного гурту «ЯсноКрасно». Максим Бережнюк – український музикант-віртуоз, виконавець на традиційних духових інструментах, вокаліст, співзасновник гуртів «The Doox», «Kyiv Ethno trio», «BALAMUTY», учасник гурту стародавньої музики «Хорея Козацька». Соліст академічного  ансамблю української музики «Дніпро», і від недавнього часу асистент - викладач Київського національного університету культури і мистецтв. У складі гурту стародавньої музики «Хорея Козацька» став лауреатом Шевченківської премії 2023 року. Віртуозно володіє грою на традиційних духових інструментах України та світу, яких опанував близько 50 видів. Колекція музиканта налічує більше, ніж 100 відомих і рідкісних народних духових інструментів: сопілка, денцівка, дводенцівка, окарина, телинка, Пан-флейта, дримба, кавал, флояра, дудук, бансурі, турецький ней, ріжок, поліська дудка, лігава, трембіта, гуцульська дуда, хулусі тощо. Співпрацював із відомими українськими поп та рок гуртами. Фольклорний гурт «ЯсноКрасно» — це сто відсотків талант, краса та любов до України. Цей колектив став відомим своїм оригінальним виконанням не тільки в нашому селі, громаді, районі, області, країні, а й далеко за її межами. Вони співають серцем і душею, а позитивна енергетика пісень пробирає до мурашок. Складається враження, що їх спів буквально проникає в душі своїх слухачів і заповнює їх ніжною музикою. У гурт «ЯсноКрасно» об’єдналися ходосівські дівчата різного віку. А керує гуртом відома фольклористка-педагог Олена Андріївна Видрич, асистент кафедри музичного фольклору факультету музичного мистецтва Київського національного університету культури і мистецтв.  Фольклорному гурту «ЯсноКрасно» притаманна народна манера виконання пісень. Вона точно відповідає принципу звукоутворення і стилістиці автентичного звуку. Гурт «ЯсноКрасно» співає пісні в тому варіанті, що колись звучав на теренах України. Виступ Максима Бережнюка та гурту «ЯсноКрасно» поєднав у собі концерт, майстер-клас і своєрідну музичну лекцію.  Діти були в захваті.  Вони із задоволенням слухали віртуозну гру музиканта та заворожуючий спів гурту «ЯсноКрасно», підспівували та підтанцьовували.  Керівник гурту «ЯсноКрасно» Олена Видрич запросила дітей на заняття до пізнавального центру «Дитяча світлиця», щоб вивчати та популяризувати українські традиції та народну пісню. 

15:28 11.10.2023

Вхід для адміністратора