A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ гуманітарного розвитку
Феодосіївської сільської ради
Обухівського району Київської області

Освіта / Культура / Спорт / Туризм

Шаховий турнір в селі Хотів

  Напередодні святкування Дня Святого Миколая в Центрі культури с. Хотів пройшов черговий шаховий турнір в рамках Плану спортивно=масових заходів Феодосіївської громади на 2023 рік .В змаганнях взяли участь 11 хлопців та одна юна шахістка Габріела Сипляк. Абсолютним чемпіоном турніру став  Максим Бондаренко, який  на півочка випередив  Андрія Раєвського.  Третім призером став Іван Аксентьев. Але жоден з учасником не залишився без нагороди в своїх вікових категоріях. Це Ґабріела Сипляк, Корній Денисенко, Деніс Беліменко, Михайло Філоненко, Динило  Цикаленко, Іван Черномаз,  Назарій Соляник та Микола Коханов. На завершення усіх почастували смаколиками, який передав Святий Миколай. Організаторами турніру виступив відділ гуманітарного розвитку та великий шанувальник шахів Дмитро Мазур разом з Макаром Туфатуліним. На черзі ще один важливий турнір .  присвячений пам'яті нашого земляка Віктора Рубана, який віддав загинув у війни проти росії.                              

11:07 04.12.2023

Інтерактиви на тему "Мінна безпека. Правила,які рятують життя!"

                                                                          Протягом двох днів в  Хотівському академічному ліцеї відбувалася зустріч дітей з представнмками Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Рятувальники провели цікаві інтерактиви учням на тему "Мінна безпека. Правила,які рятують життя!". Зустріч пройшла цікаво та пізнавально!  Діти отримала навички та знання,які є надважливими в умовах сьогодення.  

10:49 01.12.2023

X Всеукраїнський Форум місцевого самоврядування

У Львові 29.11.2023 року відбувся X Всеукраїнський Форум місцевого самоврядування, який відвідали представники Відділу гуманітарного розвитку та Сектору економічного розвитку Феодосіївської громади. Темами для обговорень були: - можливості та виклики, які постали у розвитку місцевого самоврядування в Україні; - міжмуніципальне співробітництво та агломерації в Україні; - залучення громадськості до місцевого розвитку; - забезпечення економічного зростання на місцевому рівні; - співпраця з бізнесом на прикладі муніципальних практик; - презентація Концепцій інтегрованого розвитку українських міст.

10:53 30.11.2023

Вшанування пам'яті жертв Голодоморів у закладах освіти Феодосіївської ромади

Сьогодні в наших закладах освіти виділяють час для вшанування пам'яті тих, хто постраждав від Голодомору в Україні. Це трагічний період нашої історії, який несе в собі біль і пам'ять про мільйони невинних сердець, що замовкли від голоду.

15:10 24.11.2023

Всеукраїнська інформаційно-просвітницька тематична акція «Національний тиждень читання»

В Київській області з 04 грудня 2023 року до 10 грудня 2023 року буде проведено Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку тематичну акцію «Національний тиждень читання» (далі — Акція) згідно зі Стратегією розвитку читання на період до 2032 року «Читання як життєва стратегія» та операційним планом її реалізації на 2023–2025 роки», затверджених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 3 березня 2023 р. № 190-р, мета якої — консолідувати українське суспільство навколо читання як тренду. Цьогоріч гасло Акції — «Бути своїми», що означає зв’язок між поколіннями, подолання віддалі (котра насправді умовна) між відомими літераторами й нами, читачами, а також розуміння досвіду тих голосів, котрі подібні виклики часу вже пройшли. Із огляду на зазначене, запрошуємо вас долучитися до реалізації Акції. Щоб долучитися до Акції, закладам освіти потрібно: 1) на своїх офіційних вебсайтах та сторінках у соціальних мережах розмістити інформацію про Акцію (на сайті Державної установи «Український інститут книги»); 2) організувати відповідні заходи, наприклад, обговорення літературних творів, читання вголос, вікторини, читацькі клуби, зустрічі з письменниками, квести тощо. Деякі заходи можуть бути присвячені 130-річчю Миколи Хвильового, чия постать є центральною у проведенні тижня читання у 2023 році; результати висвітлити на офіційних сайтах закладів освіти; 3) поділитися фотозвітами проведених заходів і розмістити їх на офіційних вебсайтах і сторінках у соціальних мережах, використавши хештеги #тижденьчитання2023 та #бутисвоїми,

10:30 24.11.2023

День Гідності та Свободи в Опорному закладів «Ходосівський ліцей»

День Гідності та Свободи — знакове державне свято — символ творення новітньої історії держави, пам’ятна дата, що вшановує мужність та патріотизм українців, які відстояли свої споконвічні цінності: свободу, демократію та європейськість. Гідність і свобода — це портрет сучасного українця. Кожного — військового, рятівника, поліцейського, волонтера й лікаря, енергетика й залізничника… Це незмінна характеристика нас усіх як народу. Нашої сили й волі, нашої наснаги до боротьби, нашої сміливості й уміння. Гідність і свобода, воля і незалежність, права людини — це цінності, що визначають фундамент української нації та крізь століття вели покоління наших предків до мети: соборної незалежної держави. Це цінності, що плекали мрію, будували шлях до її втілення й нині дають силу та мужність захищати рідну землю від ворога. Сьогодні рівно 10 років від початку Євромайдану, що переріс у Революцію Гідності. Цього року Україна відзначила День Гідності та Свободи під гаслом «Заряджені гідністю та жагою свободи!». Під таким гаслом пройшов сьогоднішній день і в Опорному закладі «Ходосівський ліцей». Учителі провели інформаційні години, виховні бесіди, інтерактивні вправи. Учні малювали малюнки, створювали колажі, виготовляли ангелів. За ініціативи учнівського самоврядування «ТЕМП» для учнів 9-11 класів була організована зустріч з місцевим письменником Віктором Тереном. Віктор Васильович Терен (Таран)  — поет, прозаїк, державний діяч і провідник національного світогляду. Один із засновників Народного Руху України. Був народним депутатом ІІ - VI скликань Верховної Ради України. Активний учасник Революції Гідності. Видав близько 20 поетичних збірок, шість дитячих книжок, кілька збірок повістей та оповідань, продовжує писати й зараз.  Справжньою подією не лише в літературному, а й у всьому духовному житті України став роман Віктора Терена «Ворожіння на ягнятку». У цьому багатовимірному, захопливому романі органічно переплелася наша історія й сучасність, УПА і Революція Гідності, і, нарешті, Майдан, про який Віктор Терен написав так пронизливо й точно, тому що й сам був активним учасником тих подій. Під час зустрічі Віктор Васильович розповів про деякі процеси державотворення України, про письменників, з якими особисто був знайомий, про події Майдану. Діти вступали в діалог з письменником, вони запитували все, що їх цікавило. Під час розмови Віктор Терен наголосив на важливості української мови та вивченні історії, адже тільки справжні українці-патріоти здатні творити майбутнє у нашій незламній країні! Майдан утвердив Україну як європейську державу, а українців — як європейську націю. Ми продемонстрували всьому світові, що готові боротися за своє цивілізоване європейське майбутнє. І ми неодмінно переможемо!   

16:25 21.11.2023

Вхід для адміністратора