A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ гуманітарного розвитку
Феодосіївської сільської ради
Обухівського району Київської області

Освіта / Культура / Спорт / Туризм

День Гідності та Свободи в Іванковичівському ліцеї

 День Гідності та Свободи 21 листопада відзначено в Іванковичівському ліцеї нашої громади. В Іванковичівському ліцеї тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, спить у незнаних і безіменних могилах – присвятили  хвилину мовчання, виконання Гімну України. Учні, вихованці дитячого садочка, працівники закладу  низько схилили голови в знак поваги і скорботи по загиблій на Майдані Небесній сотні та всіх солдатах і мирних жителях України, що загинули в боротьбі з нашестям російської   орди з лютого 2022 року по сьогоднішній день.                                                          Класні керівники провели виховні години до Дня Гідності та Свободи «Україна є і   завжди буде! Ніхто не переможе мій народ!». Педагог – організатор Дзюбенко Людмила Іванівна  підготувала презентацію для учнів 9-11 класів «Ми гідні свого майбутнього».  

14:24 21.11.2023

Табір підприємництва для учнівської молоді Київщини в рамках міжнародної освітньої програми "Junior Achievement Ukraine"

 Учні Хотівського академічного ліцею імені Левка Лук'яненка 16-17 листопада взяли участь у таборі підприємництва для учнівської молоді Київщини в рамках міжнародної освітньої програми "Junior Achievement Ukraine". Упродовж двох днів десятикласники працювали в командах, генерували й аналізували бізнес-ідеї, а потім презентували свої бізнес-проєкти членам журі, і таким чином вчилися працювати в команді, створювати концепції продуктів та послуг і продумували способи втілення власних бізнес-ідей.

18:39 17.11.2023

Поїздка до Золочівської громади Бориспільського району

 Напередодні Дня Свободи та Гідності делегація педагогів та здобувачів освіти нашої громади  здійснили цікаву патріотичну поїздку до Золочівської громади Бориспільського району, зокрема до села  Гнідин. Метою нашої поїздки буда відвідати меморіал пам'яті відомого українського вченого, геофізика, Героя України  Юрія Вербицького, який був закатований нелюдами під час Революції Гідності та покинутий на холодну смерть 22 січня 2014 року в  лісі поруч з селом. В пам'ять про Юрія та усіх Героїв Небесної сотні гнідинці  за кошти, які зібрали дякуючі усім небайдужим  мешканцями, всановили пам'ятник Юрію Вербицькому. Білий янгол з пораненим крилом вже майже десять років зустрічає усіх, хто прямує до села, нагадуючі якою дорогою ціною дістається свобода, право жити у вільній , неподільній Україні.

14:11 17.11.2023

ВСЕУКРАЇНСЬКА КАМПАНІЯ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА»

Кампанія «16 днів проти насильства» проводиться щорічно з 25 листопада до 10 грудня з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

12:05 14.11.2023

Національний портал з імунізації працює в Україні

У квітні 2023 року розпочав роботу Національний портал з імунізації vaccine.org.ua (далі – Портал), створений ГС “Коаліція за вакцинацію” в рамках проєкту USAID “Розбудова стійкої системи громадського здоров’я“, який реалізується на підтримку Міністерства охорони здоров’я України та Центру громадського здоров’я МОЗ України.

14:47 13.11.2023

Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва у Феодосіївській громаді

 9 листопада 2023 року працівники сфери культури та всі, хто любить і цінує українське мистецтво, відзначили Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва. З нагоди цього свята у Центрі культури Феодосоціївської громади в селі Ходосівка був проведений святковий захід, організований Центром культури Феодосіївської громади. На заході були присутні виконувач обов'язки  голови Феодосіївської громади Анатолій ПОХОДНЯ та начальник відділу гуманітарного розвитку Феодосіївської сільської ради Микола НЕРУШ які вручили працівникам клубних закладів і бібліотек громади подяки і грамоти. Працівники закладів підготували виставки дитячих робіт студії декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва з Лісник, Хотова, Іванковичів, Ходосівки. Прекрасні ляльки-мотанки привезли із собою майстрині Феодосіївської громади пані Олена Громова і пані Лариса Дідик. Одна з таких ляльок була виготовлена Ларисою Дідик для народного аматорського колективу «Гвоздівчанка» с. Гвоздів.  У святковому концерті взяли участь вокальні, хорові і танцювальні колективи з усіх сіл Феодосіївської громади. Фінальну пісню «Україна переможе!» співали всі учасники концерту разом із глядачами. Національне мистецтво – це душа народу, а культура – це той фронт, який стоїть на захисті національної ідентичності українців. Тому, попри все, українці співають, малюють, танцюють і перемагають!  

09:13 10.11.2023

Вхід для адміністратора